skip to Main Content

Protesta als Jardins de Sa Riera Living, la urbanització que atempta contra el paisatge

SOS Aiguafreda – Salvem Begur, conjuntament amb la federació SOS Costa Brava i Ecologistes en Acció de Catalunya van protagonitzar ahir una multitudinària acció de protesta a Sa Riera, Begur.

Begur, 31 de juliol de 2022

“A Terra. Tot, a terra” ha estat el clam dels centenars de persones que s’han concentrat aquest dissabte a Sa Riera per denunciar “l’urbanisme ferotge, especulatiu i desaforat que existeix a Begur. I la salvatjada que representa els Jardins de Sa Riera Living, 52 habitatges adossats que han buidat 3 hectàrees de bosc i han omplert de formigó un vessant de la muntanya” segons Lydia Chaparro, membre de Salvem Begur i d’Ecologistes en Acció. “En un dels retalls de bosc on jo jugava de petita, un dia va entrar una grua i una piconadora. Van començar a treure arbres d’arrel”.

“És el pitjor atemptat dels últims 40 anys que ha tingut Begur i bona part de la Costa Brava”, segons l’advocat de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot, qui ha demanat a “l’Ajuntament de Begur que deixi de fer d’immobiliària posant-se sempre del costat dels promotors i que defensi el seu territori”.

En referència a la urbanització Jardins de Sa Riera Living promoguda pel fons d’inversió Stoneweg, fundat a Suïssa pels catalans Jaume Sabater i Joaquín Castellví, i pel grup empresarial Sorigué, l’advocat dels ecologistes afegeix que “no ha passat cap estudi d’integració paisatgística, no li van demanar anàlisi d’alternatives d’ubicació, li manca una avaluació adequada de l’impacte paisatgístic i el vial que han construït sobrepassa el pendent de 20% que permet la llei. Per tot això, vam demanar a l’Ajuntament que aturessin les obres i suspenguessin les llicències, i no van fer cas”.

“A Begur tenim l’epicentre de la destrucció de la Costa Brava” en paraules de Sergi Nuss, president de SOS Costa Brava. “Des dels anys 80 i 90 s’ha desenvolupat tota una legislació del medi ambient i de protecció del paisatge, discursos polítics que estan traslladats a la normativa i quan és l’hora de la veritat, què fan? Fan Jardins de Sa Riera Living, que és una autèntica vergonya”.

La protesta, que ha reunit unes 25 entitats en defensa del territori, s’ha desplaçat fins a la urbanització dels 52 xalets que al Registre de la Propietat consten estar sota litigi judicial, i hi han desplegat dues pancartes gegants amb el lema “Salvem la Costa de Begur”.

Back To Top