skip to Main Content

Nou acte reivindicatiu a Begur contra la privatització de les platges

“Contra la privatització, mobilització! Si tu em prens la platja, jo prenc la plaça!” és el lema de l’acte de protesta que tindrà lloc el proper divendres, 19 d’agost, a les 18.00 hores a la Plaça de la Vila a Begur.

Begur, 17 agost de 2022

Salvem Begur (antiga SOS Aiguafreda) convoca una nova acció reivindicativa per continuar denunciant l’urbanisme salvatge al que fa anys que està sotmès aquest municipi de la Costa Brava, així com la privatització de les seves platges. De manera simbòlica, per dir prou a la irresponsable gestió de l’Ajuntament de Begur que de manera reiterada i exagerada està cedint la platja de Sa Tuna, Aiguafreda, l’Illa Roja o Aiguablava, entre d’altres, per muntar-hi negocis privats, com ara guinguetes i lloguer de gandules, en detriment de l’espai públic. Per aquests motius els participants es concentraran davant del consistori municipal amb attrezzo de platja.

Aquesta nova protesta, pensada en format lúdic, s’emmarca en els diferents actes de denúncia convocats aquest estiu al territori. Entre ells, destaca la manifestació celebrada el passat 30 de juliol, on centenars de persones es van traslladar fins a la urbanització Jardins de Sa Riera Living que, entre d’altres coses, suposa un gran impacte visual i paisatgístic. Amb el lema #ATerra, van denunciar in situ la construcció de 52 xalets en un vessant de muntanya de Sa Riera (Begur) que ha estat desforestat i on s’han buidat més de 3 hectàrees de terra amb el permís de l’Ajuntament de Begur (veure vídeos: https://bit.ly/3SSUJtM i https://bit.ly/3PsBunN)

Dia i hora: 19 d’agost, a les 18.00 hores
Lloc: Plaça de la Vila (Begur)

Back To Top